الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
http://i14.servimg.com/u/f14/13/64/63/40/uuoous10.gif
http://i64.servimg.com/u/f64/14/24/41/60/12310.png
http://i40.servimg.com/u/f40/12/50/61/71/62511710.gif
شاطر | 
 

 تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملكة العشاق

¦>مشرفة عامة
¦>مشرفة عامة<¦


انثى





محترم ع الآخـر


||آلـعـمـــر|| ||آلـعـمـــر||: 21
||الإنتساب|| ||الإنتساب||: 16/06/2009
||نــقـــــآط|| ||نــقـــــآط||: 4930
||السٌّمعَـة|| ||السٌّمعَـة||: 3
||المساهمات|| ||المساهمات||: 1286
||My Sms|| ||My Sms||: لا يوجـد
||My Mms|| ||My Mms||:
||الإدارة|| ||الإدارة||: منتديات نورس فلسطين

مُساهمةموضوع: تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي   21/6/2009, 6:42 am

Unit 6 lesson 1
Aims:
1. To practice listening.
2. To discuss health care.
3. To preview reading
New vocabulary:
Celebrate, fly, glaucoma, hi, Leprosy, malaria, mosquito, party, progress, scholar, smallpox, trachoma, wonderful, wrong with.
Aids:
Recording 7. cassette player, Poster14( heath care)
Steps:
A. 1- Introduce Health Care using poster . then I play the recording and ask different questions:
a. Who are these two people?
b. Whose house is this?
c. Why are there a lot of cars near Ahmed’s house?
2- Now I introduce the new vocabulary on the board. I continue the discussion.

B. Pupils listen to the recording and then answer the questions:
a. Why is Ahmed’s uncle at the hospital?
b. What causes diseases?
c. Who works at the hospital?

Unit 5 lesson 1
Aims:
1. to discuss supermarket shopping.
2. To practice listening.
3. To introduce new polite questions.
4. preview reading.

New vocabulary:
Advertisement, beans, beef, carpark, one –step shopping, shoppers, special offer, tinned , would you mind.

Aids:
Poster12, recording 5 supermarket interview, , cassette player.
Steps:
A. Hang the poster . I point to pic 1. ask them ; what can you see here?
A reporter is interviewing people at supermarket. I teach shoppers . then I point to pic2. ask ; what can you see here? There are a lot of cars . I teach car parks. Then I point to pic3. what can you see here? This is a page from newspaper.
It shows how much meat costs . I teach them the words remain. I discuss pic4 . it shows some shopper and shelves full of food in the supermarket.
B. I play recoding 5 . Reasons for shopping . convenient – special offer – international- one- stop shopping.
C. I give polite questions
a. would you mind answering my question? No , not at all.
b. You come from this area, don’t you? Yes , of course.
c. Can you tell why you come here? Because it is an international place.
D. pupils open their books on page 77.
a. supermarkets are not the only places for shopping. Suqs – local shops – markets
b. they are 1- the best ( easy)
2- not the best ( crowded)
c. They last in Saudi Arabia because they are :
Convenient, international, cheap, one step shopping.
E. Finally, they read the explanation and answer the questions.







Unit 5 lesson 2
Aims:
1. To preview reading.
2. to introduce new vocabulary.
3. To practice reading ( loud + silent)
New vocabulary:
Advertise, attract, Bangladeshi, check out, counter , dairy, European, expatriate, Filipino, German, Holland, owner, province, scene, store, well- known.
Steps:
A. I write the first letter of each new word at the board. These will be completed during the lesson.
B. Ask the pupils to open their books on page 78. they have a quick glance at the passage . then they look the pictures and try to join between the pictures and the paragraphs. Then they read each paragraph silently.
C. Ask them to move the questions and find out the answers:
1. shopkeeper
2. supermarkets
3. A big supermarket
4. Saudis
5. supermarkets
6. supermarkets

a. T line 18
b. T lin2 25
c. F line 36
d. F line 44-45.
e. T l 36














Unit 5 lesson 3
Aims:
1. To revise reference.
2. To practice known words
3. to do the word study.
New vocabulary:
Brass, bull, copper, cow, drawer, entrance, Far east, freeze, freezer, lamb, the Philippines, prefer, price, refrigerator, similar, Thailand, veal, zinc.
Steps:
A. On the bard I write the new words . then ask the pupils to open their books on page 80 . they look at the words and say In which order are they written? Then they read the first word.
Why is beef/ veal written at the top? What does it mean?
B. then they begin to read each word and the explanation of the word. They also study the picture and answer the questions.
C. They repeat the above step with the other words. Until they finish the words.
D. Finally, the y move to the word study exercise. They read the words on the right hand and study the pictures. They give meaning of the words The fill the blanks with the suitable and correct word. Then they write the answers in their copy books.




















Unit 5 lesson 4
Aims:
1. To practice expecting the answer “yes”
2. To practice polite questions.
3. To preview writing.
New vocabulary:
Bake, greengrocer’s, location, mainly, Nejed, ownership, shut, specialty.
Steps:
A. Ask the pupils to open their books on page 82 and read the instructions. Then another read the first question.
1. There is a health centre near here, isn’t there? Yes, there is.
2. Supermarkets are international, aren’t they? Yes , they are.
3. you come to school everyday, don’t you? Yes, I do.
4. She visits them every week, doesn’t there? Yes she does.
B. I introduce many sentences using different verbs.
1. I have told you already, haven’t I?
Yes I have.
2. He can swim well, can’t he?
Yes, he can.
C. I introduce polite questions.
General rule for a polite question using would is
Would you mind + verb –ing +…………………………………………?
No, Not at all.
No of course not.
No. I ‘ll be happy to.

Examples:
1. Would you mind writing this question? No Not at all.
2. Would you mind opening the door? No. of course not.
3. would you mind asking her to help? No. I’ll be happy to.

D. The pupils reads the details. Then they make similar sentences and answer them. Exercise on page 83.








Unit 5 lesson 5
Aims:
1. To preview the writing.
2. To prepare a paragraph orally.
3. To write a paragraph.
Aids:
Poster 13
Steps:
A. 1. Where is Nejed supermarket? It is in Riyadh.
2. How big is it? 1600 metres square,
B. I complete asking the questions and pupils give answers. These answers from the body of composition.
C. Then they write the title and join the sentences to write the paragraph.

Nejed Supermarket
The Nejed Supermarket is owned by 100% by Saudis. It is in Riyadh. It has an area 1600 square metres and parking space for cars. These are about 6000 different items on its shelves. It is open 24 hours a day and it only shuts of prayer times. The supermarket bakes it owns bread.


D. Then the do the same with the other supermarket and copy it in their books.



















Unit 5 lesson 6
Aims:
1. To introduce using nouns and adjectives.
2. To revise questions tags.
3. To revise polite questions.
New vocabulary:
Adjective.
Steps:
A. I introduce the lesson by giving some examples : bus station, football player.
Then they open their books on page 88. they read the explanations in boxes A and B. They concentrate on the word order. Then they read and do questions in box C.
B. I introduce tag questions by giving examples on positive and negative tags.
a. you are a student, aren’t you? Yes , I am.
b. You come from Riyadh, don’t you? Yes , I do.
Then they read the explanations and make sentences from the given tables.
C. Finally they move to box3. they read the polite questions
Would you mind opening the door?
No. Not at all.
No. of course not.
No. I am happy to.
Then they copy the sentences in their note books.



















Unit 5 lesson 7
Aims:
1.To preview the passage.
2. to practice known words.
3.To practice using context.
4. To prepare and give homework.
Steps:
A. Ask the pupils to open their books on page 89. I read the instruction in A. then pupils read it aloud and have look at the questions. Then they read the context in A and give answer for the MCQs.
1. What page does the passage begin on?
2. How many lines are there in the passage?
3. How many paragraph are these in it?
B. In which paragraph do we find the names of these countries and cities.
Morocco, Marakish, Algeria, Rebat, Tunisia, Libya, Tripoli, Turkey, Istanbul, Beirut, Lebanon, Egypt, Syria, Aleppo, Iraq, Iran, Asfhan, Sheraz, Tehran, Bahrain, Manama, Oman, Muttarah.
C. Pupils read the passage again( it is prepared at home) then they answer the questions.
D. Finally, they answer the questions orally then copy it in their copy notes.


























Unit 5 lesson 7
Aims:
1. To preview answer to comprehension questions.
2. To do MCQs as a test.
3. To practice new vocabulary.
New vocabulary:
Actually, annoyed, at first, be used to , demonstrate, exist, on the other hand, quality, raw materials, there fore.
Aids:
Recording 6, cassette player
Steps:
A. pupils open their books on page 90. they read and give answers. Then they do the T/F questions.
1. The Muttarah suq is on a hill -------- Line 14-15 F
2. Assam Abu majed hassan worked in cairo ------- line 28-29 – F
3. European shopkeeper don’t like you to handle their goods before you buy them ----------- line 36-39 ---- T
4. Bargaining is common in the west---------- line 49- 50 ----- F
5. Cairo used to offer 235 different crafts and service ---- line 90-91 --- F
6. Aleppo is a Syria city ------- T
B. then they follow the passage to the end and give answers to the questions in C.
1. Entertainment, Importance of commerce, Friendly treatment in the bazzars.
2. A parade of craftsmen.
3. the centre of the city, Easy to reach.
C. Finally, They read the questions in section.
They give the answers from the given choice
1- B 2- A 3- C 4- D 5- B 6- B 7- D 8- A 9- C 10- D

Then they copy the answers in their copybooks as homework.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Enas

¦>مراقبة عامة
¦>مراقبة عامة<¦


انثى





محترم ع الآخـر


||آلـعـمـــر|| ||آلـعـمـــر||: 20
||الإنتساب|| ||الإنتساب||: 02/11/2008
||نــقـــــآط|| ||نــقـــــآط||: 4978
||السٌّمعَـة|| ||السٌّمعَـة||: 29
||المساهمات|| ||المساهمات||: 4840
||My Sms|| ||My Sms||: لا يوجـد
||My Mms|| ||My Mms||:
||الإدارة|| ||الإدارة||: منتديات نورس فلسطين

مُساهمةموضوع: رد: تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي   21/6/2009, 6:28 pm

thank you
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي   26/6/2009, 11:51 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جرح الزمن

¦>عضو سوبر VIP
¦>عضو سوبر VIP<¦


ذكر



محترم ع الآخـر


||آلـعـمـــر|| ||آلـعـمـــر||: 29
||الإنتساب|| ||الإنتساب||: 01/10/2008
||نــقـــــآط|| ||نــقـــــآط||: 12706
||السٌّمعَـة|| ||السٌّمعَـة||: 12
||المساهمات|| ||المساهمات||: 11983
||My Sms|| ||My Sms||: لا يوجـد
||My Mms|| ||My Mms||:
||الإدارة|| ||الإدارة||: منتديات نورس فلسطين

مُساهمةموضوع: رد: تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي   26/6/2009, 7:35 pm

يسلموووو ملكة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منايا

¦>عضو سوبر VIP
¦>عضو سوبر VIP<¦


انثى





محترم ع الآخـر


||آلـعـمـــر|| ||آلـعـمـــر||: 29
||الإنتساب|| ||الإنتساب||: 06/11/2008
||نــقـــــآط|| ||نــقـــــآط||: 6791
||السٌّمعَـة|| ||السٌّمعَـة||: 10
||المساهمات|| ||المساهمات||: 5754
||My Sms|| ||My Sms||: لا يوجـد
||My Mms|| ||My Mms||:
||الإدارة|| ||الإدارة||: منتديات نورس فلسطين

مُساهمةموضوع: رد: تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي   27/6/2009, 4:33 am


شكرا الك كتير ملكه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
OsAiD

¦>مشرف عام
¦>مشرف عام<¦


ذكر





محترم ع الآخـر


||آلـعـمـــر|| ||آلـعـمـــر||: 19
||الإنتساب|| ||الإنتساب||: 11/05/2008
||نــقـــــآط|| ||نــقـــــآط||: 7615
||السٌّمعَـة|| ||السٌّمعَـة||: 1
||المساهمات|| ||المساهمات||: 6802
||My Sms|| ||My Sms||: &quot;لَآْ ثِقَة لَدَيَّ إلّآْ عَيّنَيّكِيْ فَعَيّنَآْكِيْ أَرضٌ لَآْ تَخُوْنْ ،، فَدَعيْنِيْ أَنظُرّ إلَيّهِمَآْ دَعيْنّيْ أَعّرِفْ مَنْ أَكْوْن&quot;
||My Mms|| ||My Mms||: FC Barcelona
||الإدارة|| ||الإدارة||: منتديات نورس فلسطين

مُساهمةموضوع: رد: تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي   17/8/2009, 6:43 pm

شكرا الك ع الموضوع الحلووووووووو



FC Barcelona
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

تحاضير الانجليزي الفصل الثاني لصف ثاني ثانوي

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» دروس العلوم الطبيعية 2 ثانوي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات نورس فلسطين ::  :: -